fbpx

НАШИТЕ ТАЛАНТИ-Надежда Радева

Автор: admin
Публикувано: 16.2.2018

ВСИЧКИ СМЕ ВИЖДАЛИ ТАКИВА ВРЪЗКИ.

Започват бурно и завършват още по-шумно. Започват тихо и завършват още по-тихо. Започват, но всъщност никога не започват, защото единия никога не е бил напълно отдаден.

Всички сме го виждали.

Всички сме виждали разбитите след раздяла хора да се разхождат с бледи лица по улиците, проклинащи себе си за това, че са се влюбили. Виждали сме досадните момичета с тъжни статуси, разбити мечти и сърца. Виждали сме също и момчетата, които са били толкова наранени, че са се отказали от своите чувства и са се превърнали в поредните безчувствени разбивачи на сърца.     Момичетата и момчетата, които са преминали през това се заричат никога повече да не позволят някой така да ги нарани.

Виждали сме го. Отново и отново. Разбити сърца и сълзи. Наранени души и лъжи. Накрая, всеки, с какво го заслужи? Да страда по един човек завинаги, когато светът е пред него, а Господ- винаги.

Всички сме го виждали. Започва бурно, но после мислиш по-добре да не се бе случило. За това започваш нещо, но не напълно. Нараняваш някой напълно незаслужено. Цикълът се повтаря и повтаря, чудиш се кога ще му намериш края? Надяваш се накрая, всичко да е както отначало. Да обичаш с цялото си сърце и тяло, да дадеш всичко за него, както отначало. Не, не може, не, не може да си го позволиш! Всеки друг ще те нарани и накрая ти ще си сам до тебе, когато кървиш. Точно както отначало… Искаш да излезеш от това тяло, да забравиш как ръцете му го е горяло, но най-вече, когато каза че те обича, как сърцето ти в този миг завинаги бе спряло.

Искаш да се чувстваш така отново и отново. Виждали сме как се опитваш да се чувстваш както отначало. Но сякаш вятъра теб само подминава, не ти позволява да се отдадеш с душа и тяло, всички красиви чувства ще си останат завинаги минало.

Защо като сме го виждали отново и отново продължаваме да правим същите грешки? Всички сме виждали, че любовта не съществува винаги. Всички сме виждали, че само на думи любовта е завинаги. Всички сме виждали това. Дали накрая ще се окаже, че любовта наистина никога не може да се задържи? Как да мислим друго, когато доказателствата за това са навсякъде около нас!

Но може би има едно изключение? Бабата и дядото разхождащи се по улицата може би са единственото изключение. Те са едни от малкото хора, които са успели да задържат любовта си без съмнение. Това рядко сме го виждали. Те може би са единствените късметлии. Ала все пак сме го виждали. Щастливите двойки разхождащи се по улиците, децата тичащи покрай прегърналите се родители, моментите на безкрайна нежност на хора, от които не сме го очаквали. Всички сме го виждали! Това е единствената ни надежда, че любовта може би съществува винаги?

Каквото и да става, всичко сме го виждали. Добро или лошо, всичко ни е познато, всички малко или много сме го виждали. Рядко има нещо, което дори да не сме чували, да не сме предполагали, че съществува и да накара сърцето ни отново да затупти. Просто всичко сме го виждали!

От нас зависи обаче, дали ще имаме смелостта да рискуваме отново всичко, за да може да създадем нещо, нещо толкова специално и красиво, нещо което целият свят, което всички ние хората, никога не сме виждали!

Надежда Радева

 

 


Подкрепете развитието на МЛАДЕЖКА МЕДИЙНА ГРУПА!

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS MEDIA на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.