fbpx

Нашите таланти- Биляна Добрева- гр. Плевен

Автор: admin
Публикувано: 17.5.2018

Биляна Добрева, на 18 години, учи в НУИ „Панайот Пипков“ – гр. Плевен със специалност виола в класа на Момчил Мончев. Занимава се с виолата от 11-годишна и за този период има множество изяви и награди от национални и международни конкурси. Извън училището и цялото забързано ежедневие обича да гримира, да рисува и да конструира неща, като албуми и картички например. В това интервю тя ще разкаже малко повече за себе си и изключителните таланти, които притежава.

 

 

 

Едно интервю на Моника Бояджиева


 

ПОДАРЕТЕ СИ ЕДИН НЕЗАБРАВИМ ДЕН НА ЯЗ. ОГНЯНОВО

 

 


 

Моника: Какво е твоето приятелство с музиката? Кога и как се запознахте?

Биляна: От малка да се занимавам е малко силно казано, но още в ранна детска възраст се роди интереса към музиката и желанието да пея. Още в детската градина пеех песни на дядо Коледа, за да ми даде подарък и изнасях концерти на семейството си, облечена в дълга златна рокля. В началното училище пеех в хора и да си призная, госпожата много ме харесваше и бях солистка на доста песни. По-късно родителите ми ме записаха в хор ,,Звъника”, където претърпях едно страхотно развитие, за което съм изключително благодарна. Дълго време г-жа Делийска беше моят вокален педагог, но в момента съм част от школата на Искра Милкова  Highlight singing studio, с вокален педагог Вирджиния Събева –  участник от последния сезон на X factor.

 Моника: Освен да пееш, свириш и на виола. Как и защо избра именно този инструмент?

Биляна: Свиря на виола и в началото като всяко дете, просто исках. Знаех, че музиката е моето призвание и реших да започна да свиря на виола. Тя беше просто нещо, което изучавам и разглеждам по-подробно. Имали сме доста преживявания и хубави и лоши, но в момента е неизменна част мен и ми помага изключително много.

Моника: Била си на сцената много пъти – по какви поводи? Можеш ли да си спомниш и разкажеш първия път, в който застана зад микрофона?

Биляна: Разбира се, имала съм доста изяви като най-запомнящите са на Нова година, когато пях с БТР и на Празникът на Плевен, когато пях със Сигнал. Емоцията е просто неописуема. Помня кристално ясно първото си излизане на сцена. Бях първи клас, с една дънкова поличка и имах едно куплетче соло, но толкова се вълнувах, че не мога да ви опиша.

Моника: Коя беше първата ти награда? А с коя се гордееш най-много?

Биляна: Първата ми награда беше 3та награда в Провадия на Националния конкурс ,,Светослав Обретенов“ и за пръв път толкова много се притесних на сцената, но мисля че за толкова време съм овладяла притеснението и съм го преобразувала във вълнение. Най-много се гордея с това, че след 2 години се върнах на същия конкурс двойно по-подготвена и уверена и тогава спечелих 1ва награда.

 Моника: Кой е изпълнителят, който те вдъхновява? С какво спечели място в сърцето ти?

Биляна: Определено това е Barbra Streisand. Изключителен изпълнител, който превръща всяка песен в детска игра. Истинско удоволствие е да я слушам, но ми е малко трудно да изпълнявам нейните песни.

Моника: Освен музиката, имаш ли други интереси, в които търсиш развитие? Как успяваш да съчетаеш музиката и ежедневието?

Биляна: Занимавам се с грим и то доста сериозно. Това е нещо, което изключително много ме зарежда и вдъхновява. Разбира се отново е свързано с изкуството. Много бих искала занапред да се развивам в това, защото наистина го правя с много любов и желание. Как успявам да съчетая музиката и ежедневието?? Честно казано понякога не успявам. Има периоди, в които има толкова ангажименти, че си казвам ,,Биляна, защо избра точно това??“ , но в следващия момент си казвам ,,Това е моето нещо, моята страст“.

Моника: Какви са твоите планове за бъдещето? Според теб все още ли ще си на музикалната сцена?

 Биляна: Абсолютно и категорично музиката няма да я оставя. Надявам се тя да е моето бъдеще! Не мога да ви кажа точно какво планирам, защото все още ми е каша в главата, но обмислям за начало да пускам мои кавъри в Youtube и ще се радвам, ако ме подкрепите в това мое начинание!

Моника: Биляна вече има своя пръв кавър на своята Youtube платформа! Можете да чуете прекрасната песен I don’t want to miss a thing /Aerosmith/

или пък да я последвате в Instagram, където  показва своите завидни умения с грима.

 

Моника Бояджиева

Кореспондент – гр. Плевен

КЛУБ МЛАД КОРЕСПОНДЕНТ- АКТИВНИ МЛАДЕЖИ


Харесайте ФБ страницата на „МЛАДЕЖКА МЕДИЙНА ГРУПА“


 

Харесва ли ви това, което правим?

Подкрепете нашето развитие като МЛАДЕЖКА МЕДИЙНА ГРУПА!