fbpx

НАШИТЕ ТАЛАНТИ-Моника Бояджиева

Автор: admin
Публикувано: 3.3.2018

Казвам се Моника и винаги съм живяла в град Плевен. Малък, не особено жив и младежки ориентиран град, но все пак си е моят град. Не ме спира от това да имам мечти, по-големи от него и идеи, които могат да му помогнат да се пробуди.

 

Животът за мен е пътешествие, а знанието идва с опита. Приключенията са, за да се споделят със света. Занимавам се най-вече с благотворителни кампании . Вярвам, че трябва да се научим да даваме, без да очакваме нищо в замяна – едва тогава светът ще се превърне в място без злоба, завист и страх. Щастието е в малките неща, в оценяването на всеки един момент.

Тук идва време да спомена за моята страст към фотографията. Да запечаташ нещо красиво завинаги е магия, за чието съществуване съм благодарна. Занимавам се от година, но вече имам отличие във фотографски конкурс на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ гр. Плевен. Не че това е толкова важно, колкото удоволствието,  с което заставам зад камерата.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Една малка част от моите творби може да намерите в блога ми, който е все още проект в начален стадий, но смятам за в бъдеще да развия!

Блог

 

Това, с което се гордея повече е късият филм, който заснех заедно със свои съученички. „Техните истории“ е 20-минутно видео, което беше вдъхновено от книгата на д-р Карл Пилемър, „30 житейски урока“ (30 Lessons for Living: Tried and True Advice from the Wisest Americans). В нея са поместени истории от хора, които са към края на своя живот и осъзнават ценни истини, които им се искало да знаят по-рано. Затова пък ги споделят с автора и успяват да достигнат нас –  тези, които все още има за какво да живеят. Книгата ме накара да се замисля над това колко невежи сме всъщност за живота около нас и истинските му ценности.  Реших, че искам да знам тайните, които ще ми помогнат да живея с по-добър и ясен светоглед и че най-прекият път към това е да се допитам до хората с най-голям опит в … съществуването. Разговарях с много възрастни хора, сред които имаше дори 90 годишни дядовци, които бяха по средата на дневната си разходка в парка и с усмивка на лице казваха, че идват тук, за да  „огледат младите баби“!  На драго сърце те ми разказаха своите истории и посадиха в мен съвети и поуки, които те самите са научили по трудния начин.  Много ми се иска филма да бъде гледат от повече млади хора, които да се вслушат и да проявят смелост да попитат хората около тях за съвет, защото това може да окаже голяма роля върху живота им и да им помогне да пристъпят една крачка по-близо до опознаването на истинското щастие.

 

Животът е пълен с препятствия и трудности – все някога ще се случи да се спънем, или ще сме на ръба да се откажем. Това е нормално, никой и нищо не може да направи живота ни перфектен. Но вслушвайки се в заобикалящото ни, бидейки част от света, който се стреми към по-добро, тежестта на сърцата ни ще олекне и когато след време някой ни попита, ще можем с усмивка да кажем, че сме били щастливи да бъдем тук и че не съжаляваме за начина, по който сме прекарали нашето време на Земята. Това е най-голямата ми мечта.  Надявам се да се превърне и във вашата.

Моника Бояджиева


Скъпи приятели, отворете сърцата си и подкрепете дарителската кампания на фондация “Звезден старт на таланти”:

НЕКА ЗАЕДНО ПОДКРЕПИМ АКТИВНОСТТА НА МЛАДИТЕ ХОРА В БЪЛГАРИЯ!

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРИМ!!!