fbpx

Ние зад граница-Джейн Димитрова в Болоня, Италия

Автор: admin
Публикувано: 19.2.2018

ДЖЕЙН ДИМИТРОВА- СТУДЕНТКА В БОЛОНЯ, ИТАЛИЯ

Как се казваш и на колко години си?

Джейн Димитрова, на 20 години

Какво учиш?

Уча „Бизнес и икономика“ в Болоня, Италия.

Какво те накара да учиш извън България?

Тъй като изучавах италиански в гимназията ми се искаше да продължа с университета в Италия, за да мога да го практикувам и затвърдя. Също, имах добри отзиви от приятели за университета, в който уча. Друга причина е, че университета в Болоня отпуска добри стипендии за международни ученици, което ми позволява до голяма степен да съм самостоятелна.

Какви перспективи дава обучението ти в чужбина?

Кръгът от хора, с които съм заобиколена тук е много интернационален,имам приятели в много от Европейските градове,а и извън Европа също. По този начин има непрекъснат културен обмен. Университетът ми дава възможност да изкарам 2 от семестрите си в други държави и дори континенти, което е страхотен начин да научиш нови езици и да си разшириш мирогледа.

Събират ли се българските младежи като общност в държавата, в която си?

Специално в Болоня няма много българи, сред тези които познавам са само няколко бивши съученици. Поддържаме връзка, разбира се, но по-голямата част от контактите ми са от различни държави.

Какви са ти плановете след като завършиш образованието си?

Засега съм решила да стажувам, докато уча, за да мога да добия опит в тази сфера, който ще ми е необходим за намирането на работа след като завърша. В момента не се виждам да започна магистратура директно след като завърша, тъй като искам да добия малко практически опит и да реша съвсем точно какво и къде искам да уча по-нататък.

Какво е твоето послание към управляващите за добри перспективи на младите хора в България?

Смятам, че по-важно е самите млади хора да са инициативни и мотивирани, да имат интереси и да ги преследват и че само по този начин биха могли да се развиват. Изборът дали да заминат за чужбина или да останат в България е изцяло в техни ръце, но аз уважавам хората, които се изправят пред предизвикателствата, излизат от комфортната си зона и са винаги готови за нови приключения.

 


Харесайте ФБ страницата на “МЛАДЕЖКА МЕДИЙНА ГРУПА”

Подкрепете развитието на МЛАДЕЖКА МЕДИЙНА ГРУПА!

Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS MEDIA на номер 17 777 (за абонати на Telenor, VIVACOM и Mtel). За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС, за абонаментни дарения стойността е 2 или 5 лв. месечно.

Повече за дарителската кампания “МЛАДЕЖКА МЕДИЯ ЗА ВСИЧКИ” можете да намерите тук: