fbpx

Успелите в БГ-Русана Цветанова

Автор: admin
Публикувано: 17.3.2018

“Енергията следва мисълта”

Казвам се Русана Цветанова, на 31 г. Завършила съм ландшафтна архитектура, но винаги успоредно с ученето и в последствие с работата по специалността, съм се занимавала и с рисуване.

 

 

 

 

 

 

 

От 6 години рисувам върху текстил и от 3 години върху кожени аксесоари ( обувки, чанти, якета, колани и др.).

 

От около 2 години съм творец на свободна практика във всички сфери – ландшафтна и художествена, като в момента наблягам повече върху рисуването. По специалността практикувам основно като аранжор на събития и като преподавател в ЛТУ, където водя курс за аранжиране на отрязан и саксиен цвят от няколко години.

видео

 

Проектът за рисуване върху кожа се зароди в Париж, съвместно с още една българка ( Миглена Тринкац), живееща там и в момента е по-популярен основно във Франция, където имахме две много успешни модни дефилета през изминалата година. Имаме покани за сериозни световни фестивали, в които се надяваме да можем да вземем участие в близкото бъдеще. Това, което започнахме като начинание, е трудоемко, но и уникално и изисква сериозни инвестиции, за да продължим напред.

В бъдеще се надявам да мога да разгърна тази възможност за творчество в повече части на света и да я популяризирам в България, където тя бавно, но сигурно набира скорост. Успявам да намеря работа и тук, съвместно с частни клиенти, модни къщи и др. Имам огромно желание да се развивам у нас и съм убедена, че колкото и да е трудно, не е невъзможно. Вярвам в това, което правя и се надявам то да стигне до повече хора.

Страницата за ръчно рисуван текстил и друго изкуство, която създадох преди повече от 6 години, представя моите творчески вдъхновения основно върху текстил, а също и върху дърво, платно и други материали.

Ръчно рисуван текстил и друго изкуство

Страничката Kareez ART LINE създадохме съвместно с Миглена, която от дълги години живее в Париж. Тя представя общия ни проект за рисуване върху кожени аксесоари, който все още е в процес на развитие и се надяваме да завладее сърцата на повече хора у нас и по света.