fbpx

Тренинг курс “Equality”, Калареона, регион Мурсия, Испания 17-24.05. 2024

Автор: admin
Публикувано: 22.4.2024

Тренинг курс “Equality”,

Калареона, регион Мурсия, Испания

17-24.05. 2024

  

Фондация „Звезден старт на таланти“ като изпращаща организация предлага интересен тренинг курс “Equality”, в крайбрежния град Калареона, регион Мурсия, Испания, финансиран по програма Еразъм+.

Тренинг курсът ще бъде през периода 17-24.05. 2024  и ще пътуват от България 3 участници  на възраст 18+.

Информация за проекта:

ЗАГЛАВИЕ: Equality
Основната дейност на проект “Equ(al)ity” е обучение, предназначено за професионалисти, които работят с млади хора и всеки, който се интересува от справяне с феномена на ежедневната омраза от гледна точка на равенството и правата на хората. Чрез този курс участниците ще изследват ефективни методологии и инструменти за отразяване и действие, за ежедневната омраза, със специален фокус върху насърчаването на равенството между правата на човека и разбирането как се различава от равенството.
Цели на проекта:
● Задълбочете разбирането за ежедневната омраза, като идентифицирате нейните различни проявления и пресечни точки, за да се научите да го предотвратявате или да реагирате на него.
● Правете ясна разлика между понятията справедливост и равенство в рамките на правата на човека, като подчертавате как трябва да се адаптират действията, за да се гарантират равни възможности за всички.
● Развийте умения и придобийте инструменти за самообучение и насърчаване на информираността сред младите хора по тези критични въпроси.
● Насърчаване на примерни практики за добро отношение и антидискриминация, фокусирани върху справедливостта.
● Създайте пространство за работа в мрежа между младежки специалисти от различни страни.

Методология:
Курсът се основава на принципите на неформалното образование, като динамични дейности, семинари за участие, предоставящи възможности за неформално и самостоятелно обучение за образователно и професионално развитие на учениците.
Този методологичен подход осигурява холистично и ефективно учене, което позволява дълбоко разбиране на разглежданите теми.

Структура на проект “Equ(al)ity”:
● Ден 1: Въведение в проекта, динамика за посрещане и групово сближаване заедно с установяване на очаквания и Цели на обучението;
● Ден 2: Разграничаване между справедливост и равенство в рамките на правата на човека, Задълбочен анализ на микроагресиите,
стереотипи, предразсъдъци, властови отношения и привилегии, като се използват неформални образователни инструменти за насърчаване
дискусия и експериментиране;
● Ден 3: Проучване на концепцията за ежедневна омраза и реч на омразата, с широка перспектива за това как справедливостта може да насочи отговорите на тези предизвикателства, ролеви игри и уверена комуникация;
● Ден 4: Съсредоточаване върху компетенциите за откриване и реагиране на микроагресии и управление на конфликти;
● Ден 5: Развитие на информираност и стратегии срещу ежедневната омраза, овластяване на участниците да подкрепят жертви и активно насърчаване на равенството и човешките права. Приключване на учебния процес и дейност
работа в мрежа.

По проекта се поемат следните разходи:
-100 % от настаняване и храна;
-100% от транспортните разходи до лимита за транспорт от 360 евро.

По проекта има такса към изпращащата организация в размер на 60 евро:

ВАЖНО: Гаранция за участие в проекта е предварителна селекция на участника от изпращащата организация и внесена административна такса за участие в размер на 60 евро към изпращащата организация!

Който проявява интерес, моля да изпрати СВ+ снимка на английски или български език на имейл: YouthExchange@zst-bg.org

Моля, само сигурни участници да изпращат своите кандидатури!

УСПЕХ!

 


ПОДОБРИ своето психическо, физическо и социално благополучие!

За какво можем да помогнем:

  • Облекчаване на болката и намаляване на стреса;
  • Премахване на безпокойство и депресия;
  • Подобряване на съня;
  • Изгаряне на калории и мазнини;
  • Преодоляване на настинка и грип;
  • Заздравяване на рани;

Това е само малка извадка от широкия спектър на действие на

GLP ЗВУКОЧЕСТОТНА МУЗИКОТЕРАПИЯ.

Звукочестотните терапии се прилагат като част от конвенционалната терапия в  Клиника по физикална и рехабилитационна медицина на УМБАЛ «Царица Йоанна – ИСУЛ»

Присъедини се към нас с ПРЕМИУМ абонаментен план. Получавате 7 дни безплатен тестов период. Можете по всяко време да анулирате своя абонамент: petkovmusic.eu